top of page
EN
  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Social Icon

הפעלת הפרויקט בשנת הלימודים תשע"ו

בחודש מאי 2015 פורסם קול הקורא המזמין את בתי הספר להירשם לפרויקט לשנת הלימודים הבאה. ועדת חינוך של האגוד תבחר את בתי הספר אשר ישתתפו בתוכנית בשנה הבאה. בתי ספר יקבלו הודעה על קבלתם לפרויקט וידורגו בהתאם לשנת הותק שלהם.

 

יציאה לדרך - בתי הספר יקיימו מפגשי הכירות עם מדריך מלווה מטעם הפרויקט. צוות ההדרכה של המועצה לישראל יפה (החברה המנהלת את הפרויקט החינוכי) יבנה יחד עם הרכזים והמנהלים את תכנית העבודה השנתית ואת הרעיונות למימוש התקציב שיוענק.

הדרכת המורים - צוותי המורים יקבלו קובץ הנחייה הכולל: רקע על הנושא, רעיונות לפעילויות ומערכי שיעורים. צוותי המורים יקבלו ליווי צמוד לאורך כל השנה.

הדרכת תלמידים - כל התלמידים המשתתפים בתכנית יצאו לסיור במתקן השפד"ן. בתי ספר שיהיו מעוניינים יוכלו לקבל הדרכה קבועה וליווי של מועצת התלמידים הירוקה אשר תקדם את נושאי הסביבה בבית הספר ברמה גבוהה.

 

מבנה התכנית

  •  פעילות חווייתית/לימודית במהלך השנה - אחת לשבועיים - בכל כיתות ד' באותו בית הספר. הפעילות מועברת על ידי מדריכי/ות  "המועצה לישראל יפה" - חובה וללא עלות.

  • פעילות "מועצה ירוקה" - בהובלת מורה מבית הספר ובליווי והדרכת מדריכי המועצה - חובה.

  • ביקור לימודי/חווייתי במרכז המבקרים של "איגודן" במתקן השפד"ן בראשל"צ - חובה וללא עלות.

  • אפשרות לקיום הרצאות מקצועיות בנושא סביבה לחדר המורים, ללא עלות.

  • קבלת דיסק המכיל מערכי שיעור נוספים למורה וחומר רקע רב בנושאי סביבה ומים.

  • קבלת לוח שעם גדול ליצירת סביבה לימודית בביה"ס, בנושא הפרויקט והישגי בית הספר בתחום

  •  

על בתי הספר שיטלו חלק בפרויקט להתחייב

  • לכניסת מדריכים/ות מטעם הפרויקט לשיעורים אחת לשבועיים, ביום קבוע שיתואם מראש עם בית הספר.

  • לארגון ותפעול "מועצה ירוקה" - בחירת 10-12 ילדים להנהגה ירוקה בכל בי"ס.

  • לקיום יום סיור לימודי במרכז המבקרים של "איגודן" במתקן השפד"ן.

  • להשתתף בתחרות נושאת הפרסים של התכנית שתיערך בסוף השנה. 

 מלאו את הטופס המצורף מטה והגישו מועמדות להצטרפות לפרוייקט החינוכי סביבתי של איגודן לתשתיות איכות הסביבה - ׳עושים סביבה ביחד׳

 

 

 

 

 

 

 

יש לצרף את תוכנית הלימודים הכוללת את כל הקריטריונים אשר צויינו בתחילת המסמך. את ההצעות יש להגיש באמצעות טופס המצ"ב ולהעבירו אל: משרדי איגודן בטלפון 03-7914500 או באימייל: gadi@igudan.org.il או בדואר בכתובת: רח' הקונגרס 6 תל אביב. המעוניינים להצטרף לתוכנית זו מתבקשים למלא את הטופס המצורף ולהשיבו לפקס/דוא"ל:פקס- 03-7454504 או shafdan@israel-yafa.org.il

 

 

לשאלות והבהרות בנושא התכנית ניתן לפנות אל -

  • רעות רודיטי רכזת תכנית 'עושים סביבה ביחד', המועצה לישראל יפה, טלפון: 03-6423111, שלוחה: 110.

  • ד"ר אורלי רכטמן מנהלת המרכז ללימודי סביבה של המועצה לישראל יפה, טלפון: 03-6423111, שלוחה: 118.

  • מר גדי ששון, מנהל משאבי אנוש ולוגיסטיקה באיגודן, טלפון 03-7914550 ובדוא"ל gadi@igudan.org.il

 

 

 

עושים סביבה ביחד

איגודן בחר לקיים תכנית קהילתית סביבתית בבתי ספר שונים ברשויות החברות באגוד, במטרה להגביר את מודעות הציבור לנושאי איכות הסביבה בכלל ולנושאי המים והשפכים בפרט. התוכנית "עושים סביבה ביחד", פועלת בלמעלה מ-100 בתי ספר מהרשויות החברות באגוד. הציבור ברובו אינו מודע לטיפול האמיתי ולמאמצים המוקדשים לטיפול סביבתי ראוי בתחום הביוב ואינו מכיר כלל את תהליך הטיפול המורכב בשפכים. בניית שפה משותפת בין הקהילה ובין האגוד ופעילותו, הינה הכרחית על מנת לשתף את הציבור. התכנית החינוכית של איגודן היא בעצם תכנית קהילתית, מאחר ובמהותה היא מבוססת על מעגלי השפעה: מכיתת הלימוד בבית הספר היסודי אל כלל תלמידי בית הספר ומשם אל המשפחות והשכונה.

 

איך זה עובד?

1. אחת לשנה, במהלך חודש מאי, איגודן מפיץ פניה רשמית בדואר אל כל מנהלי בתי הספר היסודיים בקרב 7 הרשויות המנהלות.
2. בתי הספר מתחייבים לתנאי התוכנית ומעבירים טופס רישום עד תחילת שנה"ל.
3. כל בית ספר מתחייב לשיבוץ שעות ההדרכה שנקבעו עבורו (לרוב בכיתות ד').
4. מערך השיעורים כולל לימודי סביבה, הבנת טבעם של מפגעים סביבתיים, המים בישראל, טיפול בשפכים ואופן פעילותו של מפעל השפד"ן.
5. כל התלמידים בפרויקט מקבלים ביקור חינם במרכז המבקרים החווייתי השפד"ן.
6. בכל שנה מבצעים התלמידים פרויקט מסכם.
7. בתי הספר זכאים להחזרי הוצאות עבור פעילויות ההעשרה במסגרת הפרויקט.

 

חוקרים צעירים

עם השנים, ולאור הביקוש מהשטח, נוסד פרויקט המשך לתלמידים בקרב בתי ספר מצטיינים של הפרויקט. מדובר בשנה נוספת, של פעילות המיועדת לקבוצות מצטיינות בלבד. הפעילות כוללת למידה וכתיבה של עבודת חקר במתכונת של עבודת סמינריון אוניברסיטאית. התלמידים, במסגרת של 8 מפגשים, נדרשים להציג שאלת חקר, לסקור רקע תיאורטי, לבנות מערך ביבליוגרפי ולצאת לשדה ולאסף נתוני אמת על מנת להגיע למסקנות ומענה לשאלת החקר שהעלו. זהו פרויקט ייחודי המקנה לתלמידים יכולות למידה וחשיבה מתקדמות ובסופו מתקבלים תוצרים: עבודות חקר ברמה גבוהה המסוכמות בטקס נושא פרסים לעבודות המובילות.

bottom of page